انتشار و بازنشر مقالات و نظرات در پایگاه خبری-تحلیلی مثلث انرژی به معنای تایید یا رد آن نمی باشد و این پایگاه دارای خط مشی و رویکرد مستقلی است.

تحریریه مثلث انرژی

تمامی حقوق وبسایت محفوظ است (استفاده از مطالب مثلث انرژی با ذکر منبع بلامانع می باشد)

پنجشنبه, ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

 مدیرعامل پتروشیمی کیمیای پارس خاورمیانه مطرح کرد:

تحقق درآمدزایی روزانه یک میلیون دلار؛ بزودی

پتروشیمی کیمیای پارس خاورمیانه به تازگی اولین محصول تولیدی خود را برداشت کرده است تا رکورد زمان در نظر گرفته شده برای بهره برداری این مجموعه را بزند و زودتر از موعد به تولید برسد. به گزارش مثلث انرژی، تولیدی که به گفته مدیرعامل این شرکت در هر روز می‌تواند یک میلیون دلار درآمدزایی برای این مجتمع به همراه داشته باشد. عباس دولتی زاده طی گفتگویی با خبرنگار انرژی پارس از برنامه های این مجموعه در راستای ایجاد تحولی بزرگ در صنعت متانول می‌گوید؛

*باتوجه به اینکه این مجتمع پتروشیمی تولید متانول را به تازگی کلید زده است درخصوص تامین بازار داخلی و نحوه صادرات این محصول اشاره ای داشته باشید.

در حال حاضر پلنت تدوین شده با بهترین شرایط به بهره برداری رسیده و اولین محموله صادارتی نیز هفته نخست تیرماه صادر شده است، این درحالی است که محموله بعدی هم انشالله به زودی بارگیری و صادر خواهد شد.

* درحالی که اکثر طرح های پتروشیمی‌ها با تاخیر به بهره برداری می رسند، این طرح برچه اساسی زودتر از موعد وارد مدار شد؟

شاید تمرکز زیاد روی کار و به کار بردن تمام توانایی و پتانسیل مجموعه و کارکنان آن بر روی هدف نقطه قوت ما بود، به این صورت که تمام اعضای مجموعه باور داشتند آغاز به کار مجموعه به صلاح همه آنها خواهد بود. برای مثال اگر متانول کیمیای پارس یک روز زودتر راه اندازی شود، یعنی یک میلیون دلار درآمد و ۵ هزار تن تولید در روز و اگر نباشد یعنی این حجم از پول را از دست خواهیم داد پس چه بهتر که این درآمد زودتر محقق شود.

در واقع وقتی با کارکنان با عدد و رقم حرف می‌زنید درک بهتری از اوضاع خواهند داشت و این به پیشرفت این وضعیت کمک خواهد کرد. با این که کار در اوج کرونا شروع شد اما خوشبختانه با اعتماد به کارکنان ایرانی در راه اندازی بدون هیچ مشکلی کار به پایان برساند. در طول اجرای کار بودند کارکنانی که 60 روز به خانه نرفتند تا این کار به ثمر بنشیند.

خوشبختانه ۱۴ میلیون نفر ساعت کار بدون حادثه در حین اجرا به ثبت رسید.

*ظرفیت تولید فعلی مجتمع چه میزان است؟

کل ظرفیت تولید مجتمع یک میلیون و ششصد و پنجاه هزار تن است ولی به دلیل کمبود خوراک اکسیژن در حال حاضر با ظرفیت حدود 70 درصد در حال تولید هستیم.

*چند درصد نیروهای فعال در مجتمع بومی هستند؟

طبق آماری که من دارم کمی کمتر از پنجاه درصد نیروهای ما بومی هستند، که بیشتراز طریق روش آزمونی جذب شدند؛ امیدوار هستیم که با نیروهایی که در آینده جذب خواهیم کرد کمبود نیروهای بومی مطابق تعهد و مصوبه هیأت محترم دولت جبران شود.

*در حال حاضر فقط محصولات تولید شده صادر می شوند؟

محصول تولیدی این مجتمع صددرصد صادراتی است؛ البته نیاز داخل به متانول هم کم است که در صورت نیاز داخلی امادگی فروش به بازار داخلی وجود دارد.

*اینکه می‌گویند متانول دیگر خریدار چندانی در دنیا ندارد تا چه اندازه صحت دارد؟

اتفاقا فکر می‌کنم متانول در جهان همچنان پیشتاز است و مشتریان خودش را دارد. از خصوصیات مجتمع‌های متانولی که در دنیا وجود دارند این است که مصارف زیادی دارند، مصرف کننده های اصلی این مجتمع‌ها پلنت های (MTO)متانول به الفین یا پلنت های (MTP) متانول به پروپیلن هست. همچنین یکی از طرح‌هایی که مصرف کننده زیاد متانول هست، طرح فرمالدهید هست که ماده اولیه تولید چسب و رزین است. از جمله محصولات دیگری که ماده اولیه آن متانول است، تولید اسیداسیتک است که مصارف بالایی در سراسر جهان دارد. بنابراین هنوز برای اینکه بگوییم متانول کمتر خریداری دارد زود است. لیکن علیرغم همه این مصارف ورود به حوزه صنایع پایین دستی و زنجیره ارزش از الزمات است.

*در عسلویه چند مجتمع متانول تولید می‌کنند؟

در عسلویه فعلا پتروشیمی زاگرس، بوشهر، مرجان و البته شرکت ما تولید کننده متانول هستند . ان شالله به زودی پتروشیمی‌های سبلان و دنا نیز به این جمع افزوده خواهند شد که البته ضروری است بعد از راه اندازی به فکر بازار فروش محصول آنها نیز باشیم.

*با توجه به افزایش تولید متانول در بازار ایران این امکان وجود دارد که رقابت منجر به شکستن قیمت این محصول صادراتی گردد؟

به هرحال از امروز تدابیری برای جلوگیری از این اتفاق در حال وقوع است. به عنوان مثال ماهم در راستای ایجاد این نگرانی که در خصوص اشباع شدن بازار و شکست قیمت متانول وجود دارد در تلاشیم تا درباره صنایع تکمیلی آن چاره اندیشی کنیم. معتقدیم احداث صنایع تکمیلی پلنت‌های متانول در عسلویه به آسانی قابل اجراست زیرا به اندازه کافی خوراک داریم و حتی می‌توانیم ازخام فروشی آن هم صرفه نظر کنیم. برهمین اساس به دستور هلدینگ پتروفرهنگ که ما زیرمجموعه آن هستیم تمام تلاش ها بکار گرفته شده تا با راه اندازی صنایع زنجیره تکمیلی متانول از خام فروشی جلوگیری شود.

*ظاهرا در حال حاضر پترو فرهنگ حجم زیادی متانول دارد، این بد نیست؟

تقریبا پتروفرهنگ یک هلدینگ متانولی است و این بستگی به نوع نگرش ما دارد. می تواند بد باشد اگر با این وضعیت به چشم یک امتیاز منفی نگاه کنیم و از طرفی هم می‌تواند خوب باشد و از نگاه اینجانب این می تواند یک مزیت رقابتی باشد. از نگاه مثبت وقتی یک مجموعه ای است که کلا با متانول کار می‌کند، خودش می‌تواند یک بازیگر اصلی در بازار و تعیین کننده قیمت متانول باشد و بازار را به دست بگیرد و همینطور می تواند به راحتی در عین راه اندازی صنایع پایین دست خود تعیین کننده نیز باشد، لذا این خود یک مزیت رقابتی است.

*برای فعال سازی بخش پایین دستی هم برنامه ای دارید؟

 در موضوع MTO و MTP بیشتر متمرکز هستیم چون از جنس خود پتروشیمی هستند و خوراک محسوب می‌شوند، مثلا MTO که تولید می شود می توان از متانول الفین تولید کرد و از اجزای مختلف الفین‌ها، پلی الفین‌ها را تولید و نهایتا به پلی پروپیلن رسید. یا با MTP از متانول مستقیم به پروپیلن رسید که خوشبختانه قیمت بالا و نیاز جهانی خوبی هم دارد.

*برای فعال سازی بخش پایین دستی چه قدر زمان نیاز است؟

معمولا طرح‌های پتروشیمی اگر مشکل مالی نداشته باشند، از آغازشروع کارشان تا بهره‌بردای حداقل ۴- ۵ سال زمان می‌برد. البته نکته مهمی که در این میان وجود دارد این است که سایز و ظرفیت پلنت چه قدر باشد و همه این‌ها در زمان اتمام و هزینه کرد این پروژه‌ها تاثیر گذار است.

*این واحد پایین دستی توسط شرکت شما فعال خواهد شد، یا توسط بخش خصوصی خاصی انجام می‌شود؟

 در حال حاضر در مرحله انجام مطالعات هستیم که ترجیحاً اگر بتوانیم از طریق پتروفرهنگ، خودمان این کار را انجام دهیم قطعاً به نفع ماخواهد بود.

منتها در این میان بحث تامین مالی طرح مطرح است که اگر فاینانس آن تامین شود خود ما این کار را انجام خواهیم داد که دراینصورت اگر به درآمدزایی برسیم می‌توانیم طرح‌های توسعه ای و تکمیلی خود را پیش ببریم. اما در صورتی که مشکل تامین منابع مالی باشد به سمت مشارکت خواهیم رفت اما اولویت این است که خودمان انجام این کار را بر عهده بگیریم.

 انتهای پیام

 منبع: انرژی پارس



 

 

نظرات (0)

تاکنون هیچ نظری ارسال نشده است

ارسال نظر

  1. ارسال نظر به عنوان میهمان
پیوست ها (0 / 3)
کوقعیت خود را به اشتراک بگذارید