انتشار و بازنشر مقالات و نظرات در پایگاه خبری-تحلیلی مثلث انرژی به معنای تایید یا رد آن نمی باشد و این پایگاه دارای خط مشی و رویکرد مستقلی است.

تحریریه مثلث انرژی

تمامی حقوق وبسایت محفوظ است (استفاده از مطالب مثلث انرژی با ذکر منبع بلامانع می باشد)

چهارشنبه, ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

 

صفورا طالب زاده؛ رئیس کمیته گاز و پتروشیمی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضرورت همکاری وزراتخانه‌ها با وزارت نفت برای فروش بیشتر گفت: برخی از شرکت‌ها اعلام آمادگی کرده‌اند که بتوانند با همکاری وزارت نفت، فروش نفت را محقق سازند.

به گزارش مثلث انرژی به نقل از هفته نامه نفت جنوب، رمضانعلی سنگدوینی؛ در خصوص چگونگی فروش نفت علیرغم وجود تحریم‌ها، تصریح کرد: طی جلسه ای که اخیراَ با وزیر نفت در کمیسیون انرژی داشتیم، ایشان گزارشاتی ارائه دادند که مشخص شد تمامی جوانب وزارت نفت را در نظر گرفته و بررسی‌های لازم را انجام داده است البته اهمیت این که ایشان از بدنه وزارتخانه بودند و اشراف کامل بر موضوعات و مسائل مربوطه نیز دارند بر کسی پوشیده نیست.

وی با بیان اینکه برنامه‌های پیشنهادی وزیر نفت می‌تواند راه‌گشا و کارساز باشد، افزود: بررسی‌های وزیر نفت در خصوص نحوه فروش نفت، سوخت زمستانی، منابع انسانی، تولید بنزین و پالایشگاه‌ها بود که با تشکیل کارگروه‌های تخصصی به طور جد پیگیر این موضوعات است، در راستای فروش نفت نیز جلسات متعددی با دستگاه‌های مربوطه اعم از خصوصی و دولتی برگزار کرده است.

 

ضرورت توجه به پتروپالایشگاه‌ها

سنگدوینی عنوان کرد: موضوع فروش نفت صرفا به وزارت نفت مربوط نیست بلکه در این میان وزارتخانه‌های دیگر مثل وزارت امور خارجه، وزارت نیرو، وزارت دفاع، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت اقتصاد و صمت باید در کنار این وزارتخانه باشند تا بتوان گام‌های بهتر و مثبت تری برداشته شود، بنده اعتقاد دارم برای پیشبرد اهداف نفتی و فروش میعانات گازی، سایر وزرا باید در کنار وزیر نفت باشند.

این عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر جلوگیری از خام‌فروشی نفت بیان کرد: یکی از اهدافی که در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ تصویب کردیم توجه به پتروپالایشگاه‌هاست که در این صورت می‌توان به جای فروش نفت خام، فرآورده‌های نفتی را بفروش برسانیم. همه همسایگان ما به ویژه در حوزه خلیج فارس به بنزین و فرآورده‌های نفتی و گازی ایران نیاز دارند و لازمه پیشرفت، حرکت این سمت است.

پای دلالان کوتاه می‌شود

رئیس کمیته گاز و پتروشیمی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در خصوص یکی از روش‌های فروش نفت که قرار است به صورت تهاتری انجام شود، خاطرنشان کرد: تهاتر نفت با کالا یکی از برنامه‌های آتی وزیر نفت است که در این خصوص نیز صحبت‌های زیادی در کمیسیون انجام شد که لازمه اجرای چنین روشی، نظارت بیشتر و واگذاری به افراد و شرکت‌های دارای اهلیت است که در این خصوص باید کنترل و نظارت‌های لازم اجرایی شود زیرا نباید اجازه داد تا پای دلالان به میان آید.

وی در خصوص نحوه فروش نفت برای سال آینده گفت: با توجه به اینکه وزرا کار خود را به تازگی شروع کرده اند که نیازمند فرصت برای پیاده کردن برنامه‌های خود هستند. برخی از شرکت‌ها اعلام آمادگی کرده‌اند که بتوانند با همکاری وزارتخانه، فروش نفت را محقق سازند.

به گفته سنگدوینی در این راستا نقش وزارت امور خارجه نیز بایستی پررنگ باشد تا بتوان با ایجاد ارتباط و وساطت با سایر کشور‌ها مشکلات موجود در مباحثی مثل مشکلاتی که با ترکمنستان بر سر گاز داریم را حل و مسیر صادرات به ترکیه و عراق را ایجاد کنیم.

قیمت نفت در بودجه 1401 در چه کانالی بسته می شود؟

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در رابطه با پیش‌بینی از میزان قیمت‌گذاری نفت در بودجه ۱۴۰۱ تشریح کرد: قیمت‌گذاری‌ها در بودجه به عرضه و میزان تولید نفت بستگی دارد، ۵۰ دلار قیمت فروش نفت در بودجه ۱۴۰۰ نظر گرفته شده بود درحالی‌که با توجه به نوسانات موجود با این رقم افزایش یافت و در حال حاضر با۷۰ دلار بفروش می‌رسد.

وی افزود: با این تفاسیر قیمت نفت در بودجه 1401 رقمی بین ۵۰ تا۷۰ دلار خواهد بود البته احتمال اینکه فروش با قیمت بالاتری انجام شود نیز وجود دارد.

بار کسری بودجه برعهده نفت نیست

سنگدوینی با تاکید بر بالا بودن هزینه‌های جاری کشور یادآور شد: کسری بودجه صرفا با فروش نفت جبران نمی‌شود بلکه باید با بالا بردن ارزش پول ملی و کاهش هزینه‌ها مانع از ایجاد خلاهای مالی و کسری بودجه شد و آنچه که حائز اهمیت است اینکه پول نفت نباید مستقیم به حساب مردم واریز شده و صرف هزینه‌های جاری شود، بلکه با ایجاد زیرساخت‌ها و جذب سرمایه‌گذار هم مانع از هدررفت سرمایه ملی و همچنین اشتغال ایجاد می‌کنیم که نقش بانک‌ها نیز در چنین سرمایه‌گذاری‌هایی بالاست.

انتهای پیام


نظرات (0)

تاکنون هیچ نظری ارسال نشده است

ارسال نظر

  1. ارسال نظر به عنوان میهمان
پیوست ها (0 / 3)
کوقعیت خود را به اشتراک بگذارید