انتشار و بازنشر مقالات و نظرات در پایگاه خبری-تحلیلی مثلث انرژی به معنای تایید یا رد آن نمی باشد و این پایگاه دارای خط مشی و رویکرد مستقلی است.

تحریریه مثلث انرژی

تمامی حقوق وبسایت محفوظ است (استفاده از مطالب مثلث انرژی با ذکر منبع بلامانع می باشد)

چهارشنبه, ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

ردپای وزارت نیروی دولت دوازدهم در مشکلات صنعت برق

 نیروگاه‌های جدید تاسیس نشود؛ واردکننده برق می‌شویم

 

صفورا طالب‌زاده؛

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: چنانچه در صنعت برق اراده ای مبنی بر جهش تولید وجود داشته باشد باید این جهش متناسب با تولید برق صورت بگیرد به همین دلیل باید نیروگاه‌های جدید تاسیس شود در غیر این صورت باید به فکر واردات برق باشیم تا دچار خاموشی نشویم.

به گزارش مثلث انرژی، فریدون عباسی؛ عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با نفت جنوب در خصوص اهمیت استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر و لزوم نوسازی تجهیزات و تاسیات نیروگاه‌ها اظهارات قابل تاملی را مطرح کرد؛ او می‌گوید: متاسفانه وزارت نیرو در دولت گذشته پول برق نیروگاه‌ها و پیمانکاران را پرداخت نمی کرد که این عامل سبب ایجاد مشکلات زیادی در حوزه برق کشور شد.

متن مصاحبه به شرح ذیل است:

 

در حال حاضر سه هزار مگاوات نیروگاه فرسوده در کشور وجود دارد که قطعا درصورت عدم بازسازی، صنعت برق را با مشکل جدی مواجه خواهد کرد راهکارهای موجود برای ممانعت از این مشکل چیست؟

 ابتدا باید به این موضوع توجه کنیم که نیروگاه‌های فرسوده قابلیت بازسازی دارند یا نه؟ بدین معنا که تاسیساتشان قابل استفاده است؟ نیروهای انسانی شان مهارت لازم را دارند؟ آیا نیاز به آموزش‌های جدید هست یا نه؟ همه این موارد باید مورد بررسی قرار گیرد تا بتوانیم روش مناسبی را انتخاب کنیم. روش‌های موجود برای تولید انرژی در جهت بهره‌مندی بیشتر از سوخت مورد استفاده در نیروگاه‌ها، باید تغییر کند. هر تاسیسات صنعتی یک عمر مفید دارد چنانچه عمر مفید این تاسیسات گذشته باشد باید با یک برنامه ریزی مدون تاسیسات نو را جایگزین کنیم. احتمال دارد در بررسی‌ها تشخیص دهیم که زمین، ساختمان و شبکه‌های اطراف برای انتقال می‌توانند قابل استفاده باشند ولی لازم و ضروری است که تجهیزات تعویض و نوسازی انجام شود که بدین طریق می‌توان تغییراتی در تولید انرژی بدهیم.

با در نظر گرفتن رفاه جامعه و رشد و توسعه اقتصادی باید گام برداریم و تحقق رشد بدون برق امکان‌پذیر نخواهد بود. چنانچه بخواهیم جهش تولید داشته باشیم بایستی این جهش متناسب با تولید برق باشد به همین دلیل باید نیروگاه‌های جدید تاسیس شود در غیر این صورت باید به فکر واردات برق باشیم تا دچار خاموشی نشویم؛ به طور مثال اگر صنایع فولاد و سیمان به دلیل نبود برق تعطیل شوند این خود سبب اخلال در نظم بازار شده و امنیت سرمایه‌گذاری را خدشه دار می‌کند پس باید راندمان‌ها تغییر داده شوند و سیاست‌های تشویقی برای نیروگاه‌هایی که بهره‌وری بیشتر و بهتری دارند در نظر بگیریم.

 

تامین منابع مالی نوسازی و بازسازی نیروگاه‌ها چگونه ممکن است؟ از طریق کدام منابع مالی می‌توانند تامین بودجه شوند؟

منابع مالی در داخل کشور زیاد است، مردم حاضرند در این حوزه سرمایه‌گذاری کنند البته می‌توان با جذب سرمایه‌گذاری خارجی نیز این کار را انجام داد ولی دولت باید تسهیلات و ضمانت‌هایی برای این کار در نظر بگیرد، زیرا بدون داشتن منافع مالی نمی توان انتظار داشت که سرمایه‌گذار به این بخش ورود کند. باید عرض کنم که قیمت خرید برق موضوع بسیار مهمی است. ما باید قیمت جهانی برق را در نظر گرفته و با رقمی نزدیک به آن، برق خریداری کنیم البته با مدیریت مصرف می‌توان تعداد نیروگاه‌ها را کنترل و بیشتر کرد.

 

با توجه به منابع عظیم طبیعی که در کشور وجو دارد می‌توان به سمت انرژی‌های تجدیدپذیرحرکت کرد که در صورت توسعه، درمصرف گاز صرفه جویی شده و نگرانی از کمبود برق برای آینده را نخواهیم داشت؛ نظرتان در این رابطه چیست؟ از سوی دیگر چگونه می‌توان موانع توسعه این بخش را تسهیل کرد؟

متاسفانه سرمایه لازم برای تولید از تجدیدپذیرها در کشور وجود ندارد، تولید برخی از این انرژی‌ها مثل انرژی بادی و خورشیدی گران‌تر از انرژی‌های فسیلی و گازی هستند ما باید به سمت سلول‌های مبدل نور یا باد به برق برویم، زیرا که راندمان آن‌ها بالاتر است و از طرفی قیمت واقعی برق را محاسبه کنیم.

در حال حاضر سوبسیدهایی که برای قیمت برق داده می‌شود بسیار است البته این حرف بنده نباید نگرانی برای مردم ایجاد کند که برق هم گران می‌شود؛ نه چنین نیست منظور این است که قیمت‌ها در همه زمینه‌ها باید واقعی شود از دستمزد و حقوق کارگران و کارمندان گرفته تا قیمت حامل‌های انرژی. پس نمی توان انتظار داشت که حقوق‌ها ثابت بمانند ولی قیمت حامل‌های انرژی افزایش یابند که برای حل این موضوع نیز دولت و مجلس باید همکاری و تعامل بسیار بیشتری با هم داشته باشند.

 

باتوجه به کم‌کاری وزارت نیرو در دولت قبل و عدم تحقق توسعه ۵هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر، آیا وعده‌ محرابیان؛ وزیر نیروی دولت سیزدهم برای تحقق ۱۰ هزارمگاوات در طول ۴ سال آینده عملی خواهد شد؟

این کار شدنی است ولی مشروط بر اینکه وزارتخانه تسهیلات و نرخ خرید برق را اعلام کرده و به تعهدات خود پایبند باشند که قطعا در صورت مقرون به‌صرفه بودن می‌توان انتظار داشت که دو برابر عددی که وزیر نیرو قول تحقق را داده محقق می‌شود.

متاسفانه وزارت نیرو پول برق نیروگاه‌ها و پیمانکاران را پرداخت نمی کرد که این عامل سبب ایجاد مشکلات زیادی در حوزه برق کشور شد. در حالی‌که وزارت نیرو باید امین مردم باشد تا مردم و بخش خصوصی این اطمینان را داشته باشند که پس از تولید برق می‌توانند با قیمت معقول و به موقع به وزارتخانه بفروشد در غیر این صورت به کارهایی که خارج از عرف هستند روی خواهند آورد و شبهه فروش سوخت را ایجاد خواهند کرد البته باید به موضوع کشف ماینر از زیرزمین سازمان بورس هم پرداخت که یکی از عوامل غیرواقعی بودن قیمت برق در کشور را نشان می‌دهد.

انتهای پیام


نظرات (0)

تاکنون هیچ نظری ارسال نشده است

ارسال نظر

  1. ارسال نظر به عنوان میهمان
پیوست ها (0 / 3)
کوقعیت خود را به اشتراک بگذارید