انتشار و بازنشر مقالات و نظرات در پایگاه خبری-تحلیلی مثلث انرژی به معنای تایید یا رد آن نمی باشد و این پایگاه دارای خط مشی و رویکرد مستقلی است.

تحریریه مثلث انرژی

تمامی حقوق وبسایت محفوظ است (استفاده از مطالب مثلث انرژی با ذکر منبع بلامانع می باشد)

چهارشنبه, ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

مازیار هوشمند؛ مدیرعامل خانه مطبوعات کشور- مراسم تحلیف رئیس جمهوری با حضور سران 73 کشور خارجی و مقامات داخلی پنج‌شنبه، 14 مردادماه برگزارشد؛ درهمان مراسم اعلام شد که دوهفته برای اعلام اسامی کابینه دولت سیزدهم زمان وجود دارد ولی محمد باقر قالیباف؛ رئیس مجلس شورای اسلامی وعده داد اگر در هفته نخست اسامی وزرا معرفی شود مجلس بنای کار سه شیفت را دراولویت قرار می‌دهد تا فهرست مذکور بررسی شوند. سرانجام پس از چند روز از انتظار و درمیان گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای برای انتخاب وزرا، چهارشنبه گذشته این مهم محقق شد و قرعه صدارت نفت دولت رئیسی به نام جواد اوجی؛ مدیرعامل اسبق شرکت ملی گاز افتاد.

به گزارش مثلث انرژی به نقل از نفت جنوب، رستم قاسمی، مهدی دوستی، عباس علی آبادی و عبدالحسین بیات از جمله افرادی بودند که این اواخر به زعم رسانه‌ای‌ها در آستانه ورود به وزارت نفت قرار داشته‌اند اما در نهایت اوجی گوی سبقت را از رقبا ربود و صدرنشین گزینه‌های نفت شد. حال مقرر شده تا این گزینه تازه نفس با سوابق و عملکرد قابل قبولی که پیش از این در صنعت از خود به جای گذاشته پس از بررسی و تایید مجلس به عنوان لیدر اصلی این وزارتخانه در طبقه پانزدهم مستقر شود.

او به عنوان شخصی از بدنه نفت که تا پیش از این در هیبت رئیس هیأت مدیره هلدینگ سرمایه‌گذاری صنایع پتروشیمی و رئیس هیأت مدیره نظارت بر تولید و پالایشگاه‌های گازی، عضو هیأت امنای دانشگاه صنعت نفت و... ظاهر شده است با آشنا بودن زیر و بم صنعت باید برنامه‌ای اساسی برای 4 سال در پیش‌رو تنظیم کند؛ مدیری تکنوکرات که امروز به صورت مستقیم در صدر پلن و اجرای یک چارت هوشمندانه در تجارت نفت و صادرات آن در شرایط تحریمی قرار گرفته است.

وزیر نفت جدید درحال حاضر سه بخش مهم را باید مدیریت کند؛ اوپک با رویکرد منطقه‌ای و جهانی در بازار بین المللی، بازار داخلی با دو رویکرد توجه به نیروهای انسانی و چگونگی تولید و توسعه پروژه‌ها و در نهایت توجه ویژه به محفل و ماوای استخراج نفت یعنی مناطق نفت خیز جنوب کشور با رویکرد ادامه مسئولیت‌های اجتماعی و ایجاد تحول در خطی مشی طرح‌های صنعتی.

درخصوص اوپک باید گفت دیپلماسی گفتمان و سیاست‌گذاری در مقابل سایر کشورهای صاحب نام در بازار نفت و همتایان شخص وزیر نفت ایران از اهمیت و ضرورت خاصی برخوردار است باتوجه به بحث این روزهای اوپک و اوپک پلاس در خصوص کاهش میزان تولیدات باید دید چه تغییر و تحولاتی با حضور وزیر جدید نفت ایران رقم خواهد خورد؛ آیا میزان تولیدات نفت روند صعودی خواهد گرفت یا اتفاق دیگری این روند فعلی را تحت الشعاع قرار خواهد داد؟

با گذر از این موضوع، توجه به مسئله نیروهای انسانی یکی از مهمترین دغدغه‌های این وزارتخانه خواهد بود اما آنچه مسلم است برای روشن نگاه داشتن چراغ پروژه‌ها و میادین توسعه یافته و نیافته باید زمینه جذب سرمایه را فراهم کرد باید دید برای این دغدغه‌ها با احیای برجام مسیر بازگشت شرکت‌های خارجی فراهم خواهد شد یا فقط باتوجه به موضوع تفاهمنامه 25 ساله، تک گزینه چین روی میز وزارت نفت باقی می‌ماند؟ و در وهله بعدی باید منتظر ماند که سبک و سیاق جذب سرمایه شرکت‌های خصوصی در چه مسیری قرار خواهد گرفت.

اما فارغ از محورهای یادشده آنچه به لحاظ استراتژیک در صنعت نفت مهم به نظر می‌رسد توجه به مناطق عملیاتی در بخش‌های بالادستی صنایع نفت و پتروشیمی است. این درحالی است که اکثر قریب به اتفاق این واحدها در بخش‌های جنوبی کشور سایه خود را توسعه داده اند.

توجه و درمرکزیت قرار دادن این مناطق از اولویت‌هایی است که می‌تواند به تعبیری دو هدف قبلی را دربربگیرد. هم میادین نفتی هم واحدهای پالایشی و پتروشیمی به لحاظ تزریق بودجه و جذب سرمایه برای ادامه حیات خود باید برنامه‎ای با افق چند ساله تدوین کنند که این امر نیازمند حمایت و البته نظارت از سوی مدیران ارشد وزارتخانه‌ای است.

نبض اقتصاد در دست نفت و نبض نفت در اختیار دست اندرکاران مجموعه‌های صنعتی که از پارس جنوبی تا عسلویه، از هورالعظیم تا شادگان، از دشت آزادگان تا جزیره مینو، از سوسنگرد تا خرمشهر به صف شده اند قرار گرفته است، تمامی این مصادیق مشت نمونه خروار ثروتی است که در خاک این مناطق ارام گرفته است.

اما برای ادامه حیات این کارناوال انرژی باید در نگاه نسبت به بومیان این مناطق یک تجدید نظر اساسی صورت بگیرد.

باید رویکرد متفاوت وجدیدتری در خصوص ادامه فعالیت واحدهای عملیاتی اتخاذ شود این امر هم می‌تواند در تشدید جذب بومیان مناطق در حوزه نیروهای انسانی صورت بگیرد هم در نوع قراردادها و حمایت‌های مادی و معنوی نیروهای انسانی با فراهم ساختن زمینه‌ای در راستای ایجاد تسهیلات و خدمات برای این قشر؛ که درنهایت همگی این اقدامات ضمانتی خواهد شد برای بازگشت سرمایه و افزایش راندمان کاری واحدها.

امری که در شرایط فعلی ایجاد امکانات رفاهی و بهداشتی اقامتی نیروهای اقماری در شرایط کرونا را دوچندان می‌کند تا در کنار اولویت این قشر برای واکسیناسیون سایر اقدامات از جمله اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در واحدهایی که هنوز اجرا نشده اند به سرمنزل مقصود برسد.

انتهای پیام


نظرات (0)

تاکنون هیچ نظری ارسال نشده است

ارسال نظر

  1. ارسال نظر به عنوان میهمان
پیوست ها (0 / 3)
کوقعیت خود را به اشتراک بگذارید

مطالب مرتبط