انتشار و بازنشر مقالات و نظرات در پایگاه خبری-تحلیلی مثلث انرژی به معنای تایید یا رد آن نمی باشد و این پایگاه دارای خط مشی و رویکرد مستقلی است.

تحریریه مثلث انرژی

تمامی حقوق وبسایت محفوظ است (استفاده از مطالب مثلث انرژی با ذکر منبع بلامانع می باشد)

سه شنبه, ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

وزیر نفت از  تهیه اسناد مناقصه بازسازی و نوسازی تجهیزات صنعت نفت خبر داد و گفت:  به  دنبال شروع اجرای این طرح برای ایجاد اشتغال در کشور هستیم.
به گزارش مثلث انرژی، بیژن زنگنه  با اشاره به اینکه وزارت نفت با شیوع ویروس کووید – ۱۹، حفظ سلامت کارکنان و تولید ایمن در بخش‌های مختلف صنعت نفت و متوقف نشدن فعالیت‌های بهره‌برداری و خدمات‌رسانی به مردم را هدف‌گذاری کرد، گفت: از همان ابتدا برای وزارت نفت روشن بود که نمی‌توان تولید گاز را متوقف کرد، زیرا با متوقف شدن تولید آن، به‌صورت زنجیره‌وار تولید برق، آب و نان و همه جریان‌های تولیدی کشور متوقف می‌شوند.

وزیر نفت با بیان اینکه خوشبختانه با اقدام‌هایی که انجام شد، تولید بی‌وقفه در همه سکوها و میدان‌های‌ نفت و گاز تداوم داشت، گفت: فعالیت همه پالایشگاه‌های گاز کشور در این شرایط با تمرکز بر پارس جنوبی و تأمین گاز کشور بدون هیچ‌گونه مشکل و اپیدمی در تأسیسات از تولید، پالایش و انتقال و توزیع و به تبع آن تولید برق ادامه داشت و مشکلی ایجاد نشد.

زنگنه با اشاره به اینکه حتی یک واحد هم با شیوع ویروس کرونا در کشور تعطیل نشد، ادامه داد: فعالیت پالایشگاه‌های نفت و خطوط لوله انتقال و توزیع فرآورده‌های نفتی و همه نیازها و تقاضاهای صنعتی مرتبط در کشور ادامه دارد.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون تمامی طرح‌های صنعت نفت با رعایت دقیق پروتکل‌های بهداشتی فعالیت خود را آغاز کرده‌اند و طرح غیرفعالی نداریم، تصریح کرد: ازسرگیری تعمیرات اساسی فازهای پارس جنوبی، ادامه فعالیت فازهای ۱۳، ۱۴ و ۲۲ تا ۲۴، عملیات دریایی نیز با رعایت ملاحظه‌های سختگیرانه آغاز شده است.

وزیر نفت در پایان از گروه درمانی صنعت نفت، کارشناسان، مدیران، کارگران، پیمانکاران و مشاوران صنعت نفت و همه دست‌اندرکارانی که در این مدت برای حفظ و تداوم خدمت‌رسانی به مردم با رعایت اصول بهداشتی در مقابله با ویروس کرونا قدردانی کرد و گفت: کارکنان صنعت نفت در این مدت کار با ارزشی انجام دادند که جهادگونه بود.

زنگنه در بخش دوم صحبت‌های خود در این نشست به آثار اقتصادی شیوع ویروس کرونا در جهان اشاره کرد و گفت: با شیوع ویروس کووید-۱۹ در جهان، شاهد توقف بسیاری از فعالیت‌های اقتصادی، نزدیک به صفر شدن تقاضای حمل‌ونقل هوایی و کاهش شدید مصرف نفت‌گاز و بنزین بودیم که سبب کاهش تقاضای پالایشگاه‌ها برای نفت شد و این موضوع کاهش شدید قیمت نفت‌خام و فرآورده‌های نفتی را به دنبال داشت.

افزایش ذخیره‌سازی نفت‌خام و فرآورده‌ها

وزیر نفت گفت: در طول بیش از ۲۰ سالی که در صنعت نفت فعالیت می‌کنم و پیش‌تر از آن را هم دیده بودم، در تاریخ صنعت نفت سابقه نداشته که سوددهی پالایشگاه‌ها به‌شدت پایین بیاید و بسیاری از آنها به حد زیان‌دهی برسد، به‌نحوی که هم‌اکنون قیمت بیشتر فرآورده‌های خروجی پالایشگاه‌ها از نفت‌خام کمتر شده است و ترجیح می‌دهند تولیدی نداشته باشند.

زنگنه با بیان اینکه در همین راستا قیمت محصولات پتروشیمی نیز به تبع کاهش قیمت جهانی نفت پایین آمده است، دلیل این موضوع را کاهش تقاضای خارجی برای خرید محصولات پتروشیمی و کاهش قیمت جهانی نفت اعلام کرد، زیرا خوراک مجتمع‌های پتروشیمی نفت یا گاز است که کاهش قیمت نفت به تبع روی این مسئله نیز اثر قابل‌توجهی داشته است.

وزیر نفت ادامه داد: ذخیره‌سازی‌های نفت‌خام و فرآورده‌ها در ایران و دیگر کشورها افزایش قابل‌توجهی یافته به نحوی که ما اکنون به رقم بی‌سابقه‌ای در ذخیره‌سازی بنزین رسیده‌ایم که تاکنون سابقه نداشته است.

تبعات اقتصادی کووید-۱۹ 

زنگنه تبعات اقتصادی شیوع کووید-۱۹ در صنعت نفت روی اشتغال را این‌طور توضیح داد: تعلیق موقت طرح‌های بخش بالادستی و پایین‌دستی صنعت نفت به‌خصوص در منطقه پارس جنوبی، اما این موضوع به معنای این نبود که حقوق کارگران را پرداخت نکردیم، تقریباً در ماه نخست امسال شاهد افت ۴۰ درصدی تقاضا برای خوراک صنایع پایین‌دستی پتروشیمی بودیم، البته تقاضا برای شوینده‌ها ۲۰ درصد رشد داشت. این در حالی است که معمولاً در همین ایام نزدیک به ۶ میلیارد دلار عرضه خوراک به صنایع پایین‌دستی داشتیم که اکنون شاهد افت ۴۰ درصدی تقاضا هستیم.

وزیر نفت ادامه داد: همچنین عمده واحدهای قیرسازی به دلیل کاهش شدید تقاضای آن تعطیل شده‌اند و آن‌طور که به من گفته‌اند حدود ۱۴ میلیون لیتر وکیوم باتوم به جای قیر به مازوت تبدیل شد که این موضوع مشکل مازوت را نیز تشدید کرده است.

به گفته زنگنه، کاهش فروش فرآورده‌های نفتی و کاهش فعالیت پمپ بنزین‌ها نیز از دیگر تبعات اقتصادی ویروس کرونا در ایران است که بخشی از جایگاه‌های عرضه بنزین ناچار شدند نیروهای خود را تعدیل کنند.

ایجاد دو خط پروپیلن در کشور

زنگنه به بسته‌های سرمایه‌گذاری برای صنایع پیشران پایین‌دستی پتروشیمی اشاره و ابراز امیدواری کرد که این بسته به‌زودی تقدیم دولت شود.
وی ادامه داد: برای نخستین بار این موضوع را مطرح می‌کنم، زمانی که اسحاق جهانگیری وزیر صنایع وقت دولت هشتم بود با کمک شما خط اتیلن غرب را طراحی کردیم که منشأ تحول در آمایش منطقه غرب شد، به نحوی که هم‌اکنون ۱۷۰۰ کیلومتر خط لوله در این مسیر احداث شده و پتروشیمی‌های لرستان، کرمانشاه، کردستان و مهاباد و میاندوآب که به‌زودی افتتاح می‌شود، در این مسیر احداث شده‌اند.

وی گفت: ما با دوستان صنعت پتروشیمی فکر کردیم که می‌توانیم در چهار زیرشاخه پتروشیمی شامل بنزن، اتیلن، متانول و پروپیلن کار کنیم. واحدهای متانول و پروپیلن با یکدیگر همپوشانی بالایی دارند و با توجه به کمبود پروپیلن در کشور می‌توان با ایجاد دو خط پروپیلن از شمال ایران به منطقه جنوب البرز و دیگری از عسلویه به مرکز فارس، زنجیره وسیعی از پروپیلن در کشور ایجاد کرد.بر این اساس به دنبال تهیه مصوبه آن برای تقدیم دولت هستیم.

وزیر نفت با بیان اینکه در حال تهیه اسناد مناقصه بازسازی و نوسازی تجهیزات صنعت نفت هستیم، ادامه داد: بسیاری از تأسیسات نفتی در بخش خشکی عمر بالای ۶۰ سال دارند که به دنبال شروع اجرای این طرح برای ایجاد اشتغال در کشور هستیم.

انتهای پیام


نظرات (0)

تاکنون هیچ نظری ارسال نشده است

ارسال نظر

  1. ارسال نظر به عنوان میهمان
پیوست ها (0 / 3)
کوقعیت خود را به اشتراک بگذارید