انتشار و بازنشر مقالات و نظرات در پایگاه خبری-تحلیلی مثلث انرژی به معنای تایید یا رد آن نمی باشد و این پایگاه دارای خط مشی و رویکرد مستقلی است.

تحریریه مثلث انرژی

تمامی حقوق وبسایت محفوظ است (استفاده از مطالب مثلث انرژی با ذکر منبع بلامانع می باشد)

شنبه, ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

دوازدهمین نشست اوپک پلاس بنابود دیروز  سه شنبه و در ادامه نشست صد و هشتادم اوپک برگزار شود، اما  به دلیل بالا گرفتن اختلاف بین اعضا بر سر تمدید توافق کاهش تولید و همچنین عدم رعایت سهمیه تولید نفت از سوی برخی کشورها به تاخیر افتاد.

به گزارش مثلث انرژی، براین اساس مقرر شدتا دوازدهمین نشست وزیران نفت و انرژی کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش پنجشنبه (۱۳ آذرماه) ساعت ۱۴ به‌وقت وین (۱۶ و ۳۰ دقیقه به وقت تهران) برگزار شود.

این درحالی بود که  رئیس دوره‌ای اوپک  در مراسم افتتاح یکصد و هشتادمین نشست اوپک با بیان اینکه چشم جهان به تصمیم   اوپک است، گفت: پیش‌بینی شده تقاضا در سال آینده همچنان روند نزولی داشته باشد و این رقم ۹ میلیون بشکه اعلام شده است.

عبدالمجید عطار،   ادامه داد: سال ۲۰۲۰ سالی پر از چالش بخاطر ویروس کرونا بود و از همین رو  اقتصاد جهان در رکورد شدیدی به سر می‌برد.

وی با بیان اینکه شرایط به همین شکل در سال ۲۰۲۱ ادامه دارد، افزود: اما انتهای مسیر روشن خواهد بود و اقتصاد جهانی حدود ۴.۴ درصد در این سال رشد پیدا خواهد کرد. 

وزیر نفت الجزایر تاکید کرد: اوپک همچنان با حمایت متحدانش از بازار حمایت می‌کند؛ این در حالی است که کسی پیش‌بینی نمی‌کرد این همکاری چهار سال طول بکشد.

وی با اشاره به اینکه   همه توجه جهان به اوپک است که چه تصمیمی می‌گیرد، ادامه داد: اوپک در طول ۶۰ سال فعالیت خود فراز و فرود زیادی را پشت سر گذاشته است.

همچنین بیژن زنگنه در حاشیه یکصدوهشتادمین نشست سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) اظهار کرد: موضوع تمدید کاهش تولید ۷ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه‌ای نفت مطرح است، اما توافق در این زمینه سخت خواهد بود.

وزیر نفت   عنوان کرد: نشست ساده‌ای نخواهد بود و برخی کشورها با تمدید توافق کاهش تولید مخالف هستند که این موضوع، کار را سخت می‌کند.

زنگنه شامگاه دوشنبه (دهم آذرماه) پس از برگزاری یکصدوهشتادمین نشست اوپک، در جمع خبرنگاران گفت: در این نشست  ، بحث تمدید توافق کاهش تولید روزانه هفت میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه‌ای مطرح بود که اگرچه بعضی از اعضای اوپک گلایه‌هایی مبنی بر مراعات نشدن تصمیم‌های پیشین ازسوی بعضی از اعضا داشتند، اما در اوپک اجماع نسبی وجود دارد و این گلایه‌ها آن‌طور نبود که بتواند مانع تصمیم برای تمدید توافق کنونی شود. نگرانی اصلی اعضای اوپک از نحوه همکاری اعضای غیراوپک است.

وی با بیان اینکه برای بیشتر اعضای اوپک مشکل خواهد بود بدون همراهی غیراوپک، چنین تصمیمی بگیرند، افزود: نشست اوپک برای تنفس تعطیل و ادامه آن به نشست فردای اوپک پلاس موکول شد. آنچه مهم است اینکه مذاکره کنیم و حوصله داشته باشیم تا به نتیجه برسیم.

زنگنه گفت: مسئله روسیه و قزاقستان مطرح است. نظر قزاقستان این است که کاهش تولید ۷ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه‌ای ادامه نیابد و بر اساس همان توافق پیشین، سطح کاهش تولید به ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز برسد.

وزیر نفت درباره اینکه موضع ایران در این زمینه چه خواهد بود، عنوان کرد: ما با آنچه تصمیم بیشتر اعضا باشد، موافقیم.

زنگنه یادآور شد: اگرچه واکسن‌های کرونا امیدهایی ایجاد کرده و اگرچه پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که رشد اقتصادی بلوک‌های اقتصادی در سال آینده مثبت خواهد شد و از منهای ۴ به مثبت ۴ درصد می‌رسد، اما وضع بازار همچنان شکننده و عرضه نسبت به تقاضا زیاد است، بنابراین احتیاط اوپک در چنین شرایطی معقول است.

وی درباره قیمت نفت در بودجه هم گفت: برآورد دولت ۴۰ دلار برای هر بشکه است که این رقم از نظر ما هم قابل دفاع است.

زنگنه در پاسخ به پرسشی درباره نحوه بازگشت ایران به بازار نفت پس از تحریم، گفت: همان‌طور که پیش‌تر هم گفته‌ام، تا زمانی که تحریم‌ها برجاست، درباره مباحث مربوط به تولید و صادرات نفت ایران صحبت نمی‌کنم.

 اما در پی این امر  اوپک پلاس که شامل اعضای اوپک، روسیه و چندین تولیدکننده دیگر غیرعضو اوپک است، قرار بود نشست رسمی وزیران را روز سه شنبه برگزار کند که به تاخیر افتاد.

این گروه در آوریل موافقت کرده بودند تولیدش را در ژانویه ۲۰۲۱ به میزان دو میلیون بشکه در روز معادل دو درصد از مصرف جهانی افزایش دهد اما در پی موج دوم شیوع ویروس کرونا و ضعیف شدن روند احیای تقاضا برای نفت، اوپک پلاس در حال بررسی ادامه محدودیت عرضه ۷.۷ میلیون بشکه در روز در ماههای نخست سال آینده است و عربستان سعودی هم از این موضع حمایت می کند.

به گفته منابع آگاه، پس از مذاکرات غیررسمی روز یکشنبه که به نتیجه نرسید، روسیه پیشنهاد کرد اوپک پلاس افزایش تدریجی تولید از ژانویه را آغاز کند و هر ماه تولیدش را ۰.۵ میلیون بشکه در روز افزایش دهد.

موضوع دیگری که دستیابی به توافق را پیچیده کرده است، موضع امارات متحده عربی است که اعلام کرده در صورتی از تمدید محدودیت عرضه حمایت خواهد کرد که اعضای گروه پایبندی خود به توافق را بهبود بخشیده باشند.

سه منبع آگاه اعلام کردند شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی در نشست روز دوشنبه وزیران اوپک اعلام کرد از ریاست مشترک کمیته نظارتی مشترک وزیران اوپک پلاس کنار خواهد کشید اما معلوم نیست دلیل این اقدام وی چیست.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین اظهار کرده که اختلافات میان روسیه و اوپک به شدت اوایل سال ۲۰۲۰ که اختلاف نظرات به شکست مذاکرات اوپک پلاس و افزایش تولید نفت منجر شد، نیست. اما پسکوف گفت: ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه برنامه ای برای تماس با سران عربستان سعودی پیش از نشست اوپک پلاس ندارد. این اقدام در گذشته به حل اختلافات موجود کمک کرده بود.

اوپک پلاس باید توازن ظریفی بین تلاش برای تقویت قیمتها و عدم فراهم کردن حمایت از افزایش تولید نفت شیل آمریکا برقرار کند. تولید نفت شیل آمریکا با افزایش قیمتها به بالای ۵۰ دلار در هر بشکه، افزایش پیدا می کند. عامل دیگری که به چالش در اوپک پلاس افزوده است، تاب آوری روسیه در برابر قیمت پایینتر نفت در مقایسه با عربستان سعودی است./مناقصه مزایده

انتهای پیام


نظرات (0)

تاکنون هیچ نظری ارسال نشده است

ارسال نظر

  1. ارسال نظر به عنوان میهمان
پیوست ها (0 / 3)
کوقعیت خود را به اشتراک بگذارید