انتشار و بازنشر مقالات و نظرات در پایگاه خبری-تحلیلی مثلث انرژی به معنای تایید یا رد آن نمی باشد و این پایگاه دارای خط مشی و رویکرد مستقلی است.

تحریریه مثلث انرژی

تمامی حقوق وبسایت محفوظ است (استفاده از مطالب مثلث انرژی با ذکر منبع بلامانع می باشد)

جمعه, ۳۱ فروردین ۱۴۰۳

رئیس هیات مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران گفت: با توجه به توان شرکت‌های داخلی،‌ ظرفیت ساخت تجهیزات صنعت نفت، معادل پنج میلیارد یورو برآورد می‌شود.

به گزارش خبرنگار مثلث انرژی، «مجید محمدپور» امروز (دوشنبه) در نشستی خبری با اشاره به اینکه ۸۲۰ شرکت زیرمجموعه انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت هستند، ادامه‌داد:‌ از این تعداد ۱۸۲ شرکت دانش بنیان بوده و به همین تعداد نیز در صف تبدیل شدن به شرکت‌های دانش‌بنیان قرار دارند که در مجموع ۸۰ هزار شغل مستقیم و ۲۵۰ هزار شغل غیرمستقیم ایجاد کرده است.

محمدپور با بیان اینکه ۴۷ درصد از این شرکت‌ها در تهران مستقر هستند، گفت:‌ ۱۱ درصد نیز در استان خوزستان قرار دارند و بقیه شرکت‌ها در سطح کشور گسترده هستند.

وی، به همکاری با معاونت علمی ریاست جمهوری برای ساماندهی شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه اشاره و اضافه‌کرد: در صورتی که شرایط اقتصادی بهتر شود و بتوانیم کرونا را کنترل کنیم، تا سال آینده ۱۰۰ شرکت دیگر عضو انجمن دانش‌بنیان خواهند شد.

به گفته رئیس هیات مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران، اکنون امکان تولید بیش از ۸۵ درصد از تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت، گاز، ‌پالایش و پتروشیمی در کشور وجود دارد.

وی تاکید کرد:‌ البته به دلیل تحریم‌ها و کاهش قیمت نفت، حدود ۴۰ درصد از ظرفیت سازندگان خالی است.

محمدپور با اشاره به اینکه هر کجا قوی شدیم امکان تحریم کشور وجود نداشت، افزود:‌ با توجه به ۸۵ درصد تجهیزات بومی‌سازی شده، هیچ کشوری نمی‌تواند ایران را تحریم کند.

وی به هدف‌گذاری لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ برای صادرات ۲.۳ میلیون بشکه نفت و میعانات گازی اشاره کرد و گفت: در صورت موفقیت، ‌دولت می‌تواند پروژه‌های عمرانی را فعال کرده و بیکاری را کاهش دهد.

رئیس هیات مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران، به تاثیر پروژه‌هایی مانند خط لوله گوره-جاسک در ایجاد تقاضا برای ساخت داخل در کشور اشاره کرد و ادامه‌داد: اکنون شیرآلات ویژه،‌ اتصالات، مخازن و پمپ‌های این طرح بزرگ در داخل کشور ساخته می‌شود و اگر چند پروژه مانند گوره- جاسک در کشور فعال بود، ۴۰ درصد ظرفیت خالی سازندگان نیز فعال می‌شد.

وی تاکید کرد: ‌در حال حاضر در زمینه ساخت تجهیزات صنعت نفت در خاورمیانه رتبه نخست را داریم و این امکان وجود دارد که به عنوان هاب تجهیزات‌ساز منطقه تعریف شویم.

به گفته محمدپور،‌ ایران با تکیه بر همین توان می‌‍تواند به صادرکننده تجهیزات نفتی تبدیل شود، البته برای صادرات نیازمند دریافت استاندارد API است که به دلیل تحریم امکان آن وجود ندارد. با این حال انجمن نفت در تلاش است تا گواهی کیفیت برای تجهیزات ایرانی تعریف و صادر کند.

انتهای پیام


نظرات (0)

تاکنون هیچ نظری ارسال نشده است

ارسال نظر

  1. ارسال نظر به عنوان میهمان
پیوست ها (0 / 3)
کوقعیت خود را به اشتراک بگذارید