انتشار و بازنشر مقالات و نظرات در پایگاه خبری-تحلیلی مثلث انرژی به معنای تایید یا رد آن نمی باشد و این پایگاه دارای خط مشی و رویکرد مستقلی است.

تحریریه مثلث انرژی

تمامی حقوق وبسایت محفوظ است (استفاده از مطالب مثلث انرژی با ذکر منبع بلامانع می باشد)

پنجشنبه, ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

«طرح آبرسانی شمال‌شرق خوزستان با مشارکت چین تأمین مالی شد» عنوانی که سال 97 سرتیتر اخبار در حوزه صنعت آب شد تا بیانگر وقوع یک اتفاق اقتصادی در سایه همکاری شرکت‌های ایرانی و چینی باشد. درهمین ایام بود که تفاهم‌نامه پروژه آب شمال‌شرق خوزستان که از آن به‌عنوان بزرگ‌ترین پروژه‌ آبی کشور یاد می‌شد، با یک شرکت چینی به امضاء رسید. براساس تفاهم‌نامه  پروژه آب شمال‌شرق خوزستان که بین سازمان آب و برق خوزستان و شرکت چینی به امضاء رسیده بود قرار بود، آب مورد نیاز شرب، توسعه اراضی کشاورزی و باغات برای گردشگری و اشتغال مردم شهرستان ایذه، باغملک، میداوود، رامهرمز، هفتگل، صیدون و قلعه‌تل تأمین شود.

به گزارش مثلث انرژی، اعتبار پیش‌بینی‌شده برای پروژه ۲۷۰ میلیون یورو در نظر گرفته شده بود که بنا بود توسط شرکت چینی سپکو تأمین مالی شود. در آن برهه زمانی محمدرضا شمسایی؛ مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان که به‌عنوان نماینده کارفرما متن تفاهم‌نامه با شرکت چینی را امضاء کرده بود، گفته بود: براساس این طرح قرار است 11.1 مترمکعب برثانیه آب از دریاچه سد کارون۳ به سمت شهرستان‌های ایذه و باغملک منتقل شود. از این حجم، هشت مترمکعب برثانیه حداکثر نیاز کشاورزی است و 3.1 مترمکعب برثانیه حداکثر نیاز شرب است.

این پروژه بزرگ آبی که بنا بود طی 42 ماه پروژه به سرانجام برسد با شروع تحریم‌ها شرکت چینی عرصه را خالی می‌گذارد و این پروژه بلاتکیف باقی می‌ماند چرا که همچنان موفق به جذب سرمایه‌گذار نشده است. معاون آبرسانی سازمان آب و برق خوزستان به تازگی از جمع‌آوری لوله‌های این طرح خبر داده است. صابر علیدادی؛ گفت: لوله‌های طرح انتقال آب شمال‌شرق به‌دلیل فسخ قرارداد فاینانسور چینی، در پی ادامه تحریم‌های اقتصادی، توسط پیمانکار در حال جمع‌آوری است.

علیدادی؛ جمع‌آوری لوله‌های انتقال آب در قلعه‌تل باغملک را تأیید کرد و افزود: این لوله‌ها مربوط به طرح انتقال آب شمال‌شرق برای تأمین آب شرب و کشاورزی بوده که اجرایی نشده است. وی دراین خصوص به ایرنا، گفت: برنده مناقصه طرح انتقال آب شمال‌شرق در سال ۹۶، یک کنسرسیوم با همکاری یک شرکت چینی بوده، که این شرکت به دلیل ادامه تحریم‌ها نتوانست ضمانتنامه‌های بانکی و بیمه را تأمین کند، در نتیجه با گذشت موعد مقرر، این قرارداد در پایان سال ۹۸ فسخ شده است.

علیدادی؛ با بیان اینکه سازمان آب و برق خوزستان دخالتی در جمع‌آوری لوله‌ها ندارد، اظهار داشت: در پی فسخ قرارداد، این شرکت در حال جمع‌آوری لوله‌هایی است که پیش از این برای اجرای طرح به محل پروژه منتقل کرده بود. به گفته وی، با توجه به اینکه این لوله‌ها از جنس فایبرگلاس جی.آر.پی بوده و یک سال در فضای باز زیر نور آفتاب قرار داشته، عملا دیگر برای اجرای این طرح از نظر فنی کارآیی ندارد.

علیدادی؛ همچنین گفت: سازمان آب و برق هم‌اکنون به دنبال تجدید فراخوان مناقصه و جذب سرمایه‌گذار برای اجرای این طرح است. وی افزود: طرح انتقال آب شمال‌شرق اعتبار زیادی نیاز دارد و حدود ۳۵ هزار میلیاردریال اعتبار برای اجرای آن باید تأمین شود که چاره‌ای جز سرمایه‌گذاری خارجی وجود ندارد. گفتنی است؛ هیأت دولت در فروردین سال ۹۶، پنج طرح مهم و زیربنایی را برای خوزستان با ۲۳۰ هزار میلیاردریال، تصویب کرد که تکمیل طرح آبرسانی غدیر و آبرسانی شمال‌شرق، و نیز آبرسانی جنوب شرق خوزستان از آن جمله است.

قرارداد اجرای پروژه آبرسانی به مناطق شمال‌شرق خوزستان از طریق کنسرسیوم میان شرکت‌های ایرانی و چینی تیر ۹۷ در استانداری خوزستان امضاء شد.

شریعتی؛ استاندار سابق خوزستان، مبلغ این قرارداد را ۴۰۶ میلیون دلار بیان کرده و گفته بود: این پروژه به هفت شهر، ۶۸۹روستا و ۱۹هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی شمال‌شرق خوزستان در قالب طرح ۵۵۰هزار هکتاری کشاورزی آبرسانی خواهد کرد و طرف ایرانی متعهد شده تا در مدت ۹ ماه مبلغ ۶۰۰میلیاردریال در این پروژه هزینه کند. حقیقی‌پور؛ مدیرعامل سابق شرکت آبفا خوزستان، نیز پیش از این، شمال‌شرق استان را بحرانی‌ترین منطقه خوزستان در بخش آب شرب بیان کرده بود.

انتهای پیام


نظرات (0)

تاکنون هیچ نظری ارسال نشده است

ارسال نظر

  1. ارسال نظر به عنوان میهمان
پیوست ها (0 / 3)
کوقعیت خود را به اشتراک بگذارید