انتشار و بازنشر مقالات و نظرات در پایگاه خبری-تحلیلی مثلث انرژی به معنای تایید یا رد آن نمی باشد و این پایگاه دارای خط مشی و رویکرد مستقلی است.

تحریریه مثلث انرژی

تمامی حقوق وبسایت محفوظ است (استفاده از مطالب مثلث انرژی با ذکر منبع بلامانع می باشد)

جمعه, ۳۱ فروردین ۱۴۰۳

زنگ هشدار برای صنعت آب به صدا درآمد؛ بیم خشکسالی گسترده با توجه به کاهش بارش‌ها موضوعی است که این اواخر به نگرانی‌های کارشناسان و مسؤولان ذی‌ربط دامن زده است. دراین خصوص به تازگی رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی از خشکسالی شدید و بی‌سابقه در ایران خبر داده و گفته است: دستگاه‌های ذی‌ربط باید باتوجه به درنظر گرفتن این شرایط برای مصرف آب موجود در کشور برنامه‌ریزی کنند و ارزش قطره قطره آب را بدانند چراکه در حال‌حاضر کمبود آب جدی است.

به گزارش مثلث انرژی، براساس آمار موجود از مهرماه سال گذشته تاکنون در کشور حدود ۱۱۳ میلی‌متر بارش وجود داشته است، این میزان ۴۳ درصد کمتر از میانگین بلندمدت کشور است، این درحالی است که از ابتدای فصل بهار تاکنون در کشور 4.8 میلی‌متر بارندگی وجود داشته که این مقدار نیز نسبت به میانگین بلندمدت کشور 85.5 درصد کاهش یافته است. به گفته احمد وظیفه؛ در حال‌‌حاضر کشور در شرایط خشکسالی بسیار شدید قرار گرفته است، ۴۳ درصد کم‌بارشی در ایران از مهرماه تاکنون به‌نوعی رکورد در حوزه خشکسالی محسوب می‌شود. مشابه این شرایط را در سال ۱۳۸۷ که خشک‌ترین سال آبی ایران بود، تجربه کرده بودیم. امسال هم به‌نوعی یکی از خشک‌ترین سال‌های آبی در ایران است.

او در گفت‌وگو با یکی از خبرگزاری‌ها با اشاره به اینکه خشکسالی در بخش‌هایی از ایران طی سال آبی زراعی جاری ازجمله قسمت‌های شرقی، سیستان‌وبلوچستان، خراسان‌جنوبی، هرمزگان و... بی‌سابقه بوده است، بیان کرده است: میانگین بارش بلندمدت در هرمزگان ۱۳۹ میلی‌متر گزارش شده است این درحالیست که طی هفت ماه اخیر تنها ۱۲ میلی‌متر بارش در این استان داشتیم بنابراین با کاهش ۹۱ درصدی بارش‌ها در این منطقه مواجه هستیم. بارش‌ها در استان سیستان‌وبلوچستان نیز ۹۳ درصد و در استان کرمان ۷۰ درصد کمتر از میانگین بلندمدت گزارش شده است.

وضعیت بارش‌ها در غرب کشور نیز شرایط خوبی ندارد. برای مثال استان همدان ۲۱درصد، لرستان ۳۳ درصد، چهارمحال‌وبختیاری ۳۵ درصد و همدان ۲۱ درصد کاهش بارش داشته است. به گفته وظیفه؛ به‌طور کلی سال آبی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ یکی از بدترین سال‌های آبی در ایران بوده است، گاهی اوقات در کشور ما کم بارشی در پاییز و زمستان با بارش‌های بهاره جبران می‌شود اما متأسفانه در این فصل نیز بارش خاصی نخواهیم داشت و حتی طی فروردین ماه برخی از استان‌ها هیچ بارشی دریافت نکرده‌اند. این درحالی است که در پایتخت نیز روند بارندگی‌ها سیر نزولی را تجربه کرده و موجودی ذخایر سدها نیز بالطبع کاهش یافته است؛

مدیر دفتر بهره‌برداری از تأسیسات آبی و برقابی شرکت آب منطقه‌ای تهران دراین خصوص گفت: از ابتدای سال آبی جاری تاکنون ۲۳۵ میلی متر بارندگی در حوزه عملکرد استان تهران به ثبت رسیده که این میزان بارش در مدت مشابه سال آبی گذشته ۴۰۱ میلی متر بوده و اکنون استان تهران با کاهش ۴۱ درصدی بارش‌ها مواجه است. محمد شهریاری؛ با بیان اینکه از ابتدای فروردین ماه سال‌جاری تاکنون فقط 2.3میلی‌متر بارش در سطح استان داشتیم که این رقم در مدت مشابه فروردین ماه سال گذشته ۱۳۶ میلی متر بوده است، به ایسنا، گفت: نتایج حاصل از برف سنجی‌های انجام شده گویای این است که وضعیت مناسبی به جهت ذخیره برفی در حوضه آبریز سدهای تهران وجود نداشته و با توجه به افزایش محسوس دمای هوا اندک ذخیره برفی موجود نیز درحال ذوب شدن هستند.

وی با بیان اینکه وضعیت منابع آبی در سدها نیز چندان مطلوب نیست، اظهار کرد: در حال‌حاضر ۷۴۸ میلیون مترمکعب آب در سدهای پنجگانه استان تهران ذخیره شده است که نسبت به روز مشابه سال گذشته کاهش ۳۴ میلیون مترمکعبی را نشان می‌دهد. مدیر دفتر بهره‌برداری از تأسیسات آبی و برقابی شرکت آب منطقه‌ای تهران با بیان اینکه در روز مشابه سال گذشته ۷۸۲ میلیون مترمکعب آب در پشت سدهای پنجگانه این استان ذخیره شده بود، گفت: درحال‌حاضر ذخیره آب در سد امیرکبیر ۱۶۰ میلیون مترمکعب، لتیان ۵۱ میلیون مترمکعب، طالقان ۳۱۹ میلیون مترمکعب، لار ۸۲ میلیون مترمکعب و ماملو ۱۳۶ میلیون مترمکعب است.

شهریاری؛ با بیان اینکه وضعیت بارش‌ها و ذخایر برفی تهران گویای این است که باید شهروندان توجه بیشتری به نحوه مصرف داشته باشند، گفت: تمام تلاش ما این است که بتوانیم روزهای پیش‌رو و تابستان امسال را با مدیریت مصرف منابع آبی در اختیار با کمترین مشکل و چالش پشت سر بگذاریم.

انتهای پیام


نظرات (0)

تاکنون هیچ نظری ارسال نشده است

ارسال نظر

  1. ارسال نظر به عنوان میهمان
پیوست ها (0 / 3)
کوقعیت خود را به اشتراک بگذارید