انتشار و بازنشر مقالات و نظرات در پایگاه خبری-تحلیلی مثلث انرژی به معنای تایید یا رد آن نمی باشد و این پایگاه دارای خط مشی و رویکرد مستقلی است.

تحریریه مثلث انرژی

تمامی حقوق وبسایت محفوظ است (استفاده از مطالب مثلث انرژی با ذکر منبع بلامانع می باشد)

جمعه, ۳۱ فروردین ۱۴۰۳

مدیر دفتر بهره‌برداری و نگهداری تاسیسات آبی و برق‌آبی شرکت آب‌ منطقه‌ای تهران با بیان اینکه ورودی آب به سدها در سال جاری 313 میلیون متر مکعب بوده است، خاطرنشان کرد: این رقم در سال گذشته 403 میلیون متر مکعب بوده یعنی 22 درصد کاهش را شاهدیم.

به گزارش خبرنگار مثلث انرژی، محمد شهریاری در نشستی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در آغاز سال 1400 با شرایط فوق‌العاده خشکسالی و بارش کم مواجه بودیم، اظهار داشت: در فروردین ماه  1400 کمترین بارش 53 سال اخیر را داشتیم به طوری که 2.3 میلی‌متر بارندگی را در حوزه تهران شاهد بودیم و اندک برفی هم که وجود داشت، بدون جاری شدن به صورت روان‌آب تبخیر شد و همین شرایط تا انتهای شهریور ماه ادامه داشت و با حجم ذخیره 530 میلیون متر مکعب آب، وارد سال آبی 1400- 1401 شدیم و این در حالیست که سال آبی قبل 850 میلیون متر مکعب ذخیره آبی داشتیم.

وی با اشاره به اینکه طی دو سال گذشته به دلیل شیوع کرونا، مصرف آب از حالت نُرم خارج و میزان مصرف جهت بهداشت افزایش یافت، گفت: حجم آب برای مصارف یک ساله یک میلیارد و 150 میلیون متر مکعب است و این به این معناست که با یک دِبی 35 متر مکعب بر ثانیه آب از سدهای پنجگانه و منابع زیرزمینی تهران خارج می‌شود اما علیرغم این شرایط توانستیم بدون کمترین چالش، تامین آب داشته باشیم.

مدیر دفتر بهره‌برداری و نگهداری تاسیسات آبی و برق‌آبی شرکت آب‌ منطقه‌ای تهران با بیان اینکه در اسفند ماه به لحاظ بارش به گونه‌ای شد که بیلان آبی مخازن مثبت شد، افزود: در این ماه ورودی‌ها افزایشی و آبگیری مخازن انجام شد و با همین بودجه آبی وارد فصل بهار می‌شویم البته امیدواریم بارش‌ها تداوم داشته باشد و شرایطی ایجاد شود تا بتوانیم از اکثریت ذخیره برفی بهره‌برداری کنیم تا کسری یک سال گذشته جبران شود.

شهریاری با اشاره به 5 سد در حال بهره‌برداری تامین کننده آب استان تهران یادآور شد: در سطح شهر تهران 626 حلقه چاه نیز تامین کننده آب هستند که در شرایط نرمال، 70 درصد از آب مورد نیاز از آبهای سطحی و 30 درصد از چاه‌های عمیق تامین می‌شوند.

وی با بیان اینکه از مهر ماه تاکنون 149 میلی‌متر بارش در استان داشته‌ایم، اذعان کرد: در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که این رقم 210.9 میلی‌متر بوده است، 29 درصد کاهش را شاهد هستیم.

این مقام مسئول ادامه داد: در اسفند ماه شرایط بارش به گونه‌ای بود که در مقایسه با 41 میلی‌متر بارندگی سال گذشته جلو افتادیم و این افزایش باعث شد آبگیری بیلان مثبت داشته باشد. البته در مقایسه با 53 سال گذشته همچنان 16درصد عقب هستیم و درواقع نسبت به متوسط بلندمدت هنوز به وضعیت مطلوب نرسیده‌ایم.

شهریاری با بیان اینکه ورودی آب به سدها در سال جاری 313 میلیون متر مکعب بوده است، خاطرنشان کرد: این رقم در سال گذشته 403 میلیون متر مکعب بوده یعنی 22 درصد کاهش را شاهدیم.

وی تاکید کرد: در حال حاضر موجودی آب مخازن سدها 350 میلیون متر مکعب است و این در حالیست که سال گذشته این رقم 572 میلیون متر مکعب بوده یعنی 222 میلیون متر مکعب کاهش یافته است.

مدیر دفتر بهره‌برداری و نگهداری تاسیسات آبی و برق‌آبی شرکت آب‌ منطقه‌ای تهران اضافه کرد: میزان کسری به حدی است که با وجود نزولات جوی و کسری که طی یک سال گذشته به سدها تحمیل شده، شرایط شکننده جبران شود و تا حدی با حاشیه امن وارد پیک تابستان می‌شویم.

شهریاری با بیان اینکه امسال به لحاظ افت مخزن، مجبور شدیم سد 58 ساله امیرکبیر را از مدار خارج کنیم، گفت: سال 99 به جهت ترسالی رکورد زدیم. بعضی از نیروگاه‌ها بالای 600 هزار مگاوات تولید برق داشتند اما امسال به 400 هزار مگاوات رسیدیم. سهم برق‌آبی‌های تهران هم در مقایسه با کشور 3 تا 4 درصد است که عدد بالایی نیست.

خبرنگار : فاطمه مهدوی

انتهای پیام


نظرات (0)

تاکنون هیچ نظری ارسال نشده است

ارسال نظر

  1. ارسال نظر به عنوان میهمان
پیوست ها (0 / 3)
کوقعیت خود را به اشتراک بگذارید