انتشار و بازنشر مقالات و نظرات در پایگاه خبری-تحلیلی مثلث انرژی به معنای تایید یا رد آن نمی باشد و این پایگاه دارای خط مشی و رویکرد مستقلی است.

تحریریه مثلث انرژی

تمامی حقوق وبسایت محفوظ است (استفاده از مطالب مثلث انرژی با ذکر منبع بلامانع می باشد)

پنجشنبه, ۳۰ فروردین ۱۴۰۳

طرح استراتژيك بهبود فرآیند و کیفیت گازوئیل پالایشگاه اصفهان با حضور معاون مديرعامل شركت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي ايران،‌ مديرعامل پالايشگاه اصفهان و ساير دست اندركاران اين طرح،  رونمايي و وارد مرحله پيش راه اندازي شد.

به گزارش خبرنگار مثلث انرژي، رئیس برنامه ریزی و کنترل پروژه های شرکت پالایش نفت اصفهان دراين مراسم كه روز گذشته با حضور اصحاب رسانه در سالن اجتماعات پالايشگاه اصفهان برگزار شد، گفت: طرح جامع بهبود فرآیند و بهینه سازی شرکت پالایش نفت اصفهان دارای ۵ پروژه می باشد كه در مجموع هزینه های اين تعداد پروژه  ۵ هزار میلیارد ریال و ۲۵۳۷ میلیون یورو برآورد شده است.

علی محمد یسلیانی در ادامه با اشاره به دو پروژه از 5 پروژه مذكور  كه به بهره برداري رسيده است، بيان داشت: بستهB1 شامل پروژه تقطیر سوم و گاز مایع در سال ۱۳۹۸ بهره برداری گردیده و هم اکنون با ظرفیت کامل در سرویس می باشد. بسته B2 متعلق به واحد بنزین سازی است که سال ۸۵ شروع و سال ۹۲ پایان یافته است.یسلیانی در خصوص پروژه تصفیه هیدروژنی ته مانده برج تقطیر نيز گفت: اين پروژه سال ۹۸ شروع شده است و سال ۱۴۰۴ به پایان می رسد.

وي درخصوص طرح گوگرد زدایی از ته مانده برج تقطیر از دیگر طرح های زیر مجموعه پروژه بهبود است، تصريح كرد:  هدف از اجرای اين طرح تصفيه  ته مانده تولید شده در برج های تقطیر پالایشگاه به میزان ۸۱ هزار بشکه در روز  است كه  بودجه پیش بینی شده براي آن ۱۵ هزار و ۸۷۷ میلیارد ریال و ۶۸۳ میلیون یورو مي باشد.

یسلیانی در خصوص بخش ديگري از اظهارات خود به پیش‌راه‌اندازی طرح زیست محیطی تصفیه گازوئیل پالایشگاه اصفهان اشاره كرد و توضيح داد: اين طرح با سرمایه‌گذاری ۵۴۰ میلیون یورو و ۳۷ هزار میلیارد ریال، با هدف کاهش میزان گوگرد تا زیر ۵۰ppm درحال انجام است و در نهايت اجراي اين طرح سبب می‌شود تا روزانه ۳۰۰ تن گوگرد آلاینده از ۱۰۰ هزار بشکه گازوئیل تولیدی این پالایشگاه حذف شود.

افزایش تولید گازوییل یورو ۵ 

همچنين عضو هیات مدیره ODCC در پالایشگاه اصفهان نيز با اشاره به پروژه هاي مربوط به گازوئيل بيان كرد: در اين پروژه ۲ واحد ۵۰ هزار بشکه‌ای و بخش‌های یوتولیتی و هیدروژن تعریف شده است که گوگرد گازوییل را کاهش داده و استاندارد آن را به یورو ۵ ارتقا مي دهد.

علي فرخي با اشاره به اجراي سه هزار کیلومتر کابل‌کشی در این پروژه، افزود: پروژه از سال ۹۶ رشد خوبی کرده و در بخش اجرایی متوسط بالای سه‌درصد پیشرفت را ثبت کرده است.

به گفته وي بخش گازوییل از سال گذشته آماده راه اندازی بود ولي تاخير در  اين رويداد مربوط به مشکل تولید برق و بخار مي شد، هم اکنون برق تامین شده و بخش عمده‌ای از تولید زودهنگام می‌تواند آغاز شود.

فرخی گفت: برق واحد هیدروژن تامین شده و با اتصال برق و بخار به واحد گازوییل گازوییل می‌توان انتظار داشت در ماه‌های آینده تولید آغاز شود.

ساخت مخازن ۱.۷ میلیون بشکه‌ای 

در ادامه مجری طرح واحدهای پالایشگاه جنوبی در پالایشگاه اصفهان گفت: هم اكنون در طرح بهبود فرآیند و بهینه سازی ۶۷ مخزن به ظرفیت یک میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه ساخته شده که مربوط به خوراک و فرآورده‌های تولیدی است.

الیاس طغیانی با بيان اينكه تامین یوتولیتی پیشرفت ۹۳ درصد در تامین تجهیزات دارد و در اجرا ۶۷ درصد پیشرفت را ثبت کرده است، تصريح كرد: راه‌اندازی واحدهای ۱۲ گانه تصفیه گازوییل شروع شده است كه در این پروژه واحد هیدروژن پیش راه اندازی انجام شده و نخستین واحد بهره بردار مستقر شده اند و ۱۰۰ هزار واحد هیدروژن خالص تولید می‌شود.

وی با بیان اینکه اکنون پنج‌هزار نفر در سایت جنوبی مشغول کار هستند و با بهره‌برداری از این واحدها سه‌هزار نفر اشتغال ایجاد می‌شود، گفت: پست برق ۲۳۰ به ۳۳ آماده بهره‌برداری است و برق پروژه از طریق این پست تامین می‌شود. 

پالايشگاه اصفهان سهامدار شركت هاي هم جوار مي شود

همچنين مديرعامل شركت پالايش نفت اصفهان چشم انداز پالايشگاه اصفهان را در مجاورت اجراي ساير طرح هاي مهم اين مجتمع صنعتي تبديل شدن آن به يك مجموعه پتروپالايشي عنوان كرد و گفت: اقداماتي به منظور توليد محصولات پتروشيمي در اين پالايشگاه انجام شده است. 

 مرتضي ابراهيمي در حاشيه بازديد خبرنگاران از پالايشگاه اصفهان گفت: به منظور محقق كردن چشم انداز افق 1405 اين شركت تاكنون با هدف ايجاد ارزش افزوده مشترك به واسطه سرمايه گذاري در صنايع پايين دستي، استفاده ازپتانسيل بالقوه مشتريان عمده و افزايش سودهاي غيرعملياتي مبادرت به خريد سهام برخي شركت هاي شده است.

وي با بيان اينكه باتوجه به شرايط موجود پالايشگاه ها نبايد به صورت تك بعدي به حيات خود ادامه دهند، گفت: چشم انداز شركت پالايش نفت اصفهان بر مبناي تبديل شدن به يك مجتمع  پتروپالايشي قرار گرفته است.

ابراهيمي با بيان اينكه در حال حاضر حدود 33 فرآورده فارغ از فرآورده هاي اصلي در پالايشگاه اصفهان توليد مي شود، گفت: باتوجه به اينكه راه اندازي ستاره خليج فارس تلنگري براي پالايشگاه هاي نفتي كه توليد كننده بنزين يورو هستند بوده است، پالايشگاه ها در سبد توليدات خود  نبايد فقط متكي به فرآورده هاي اصلي باشند.  

وي با اشاره به اينكه در اين مجموعه اقداماتي جهت توليد محصولات پتروشيمي صورت گرفته است، افزود: در اين راستا خريد بخشي از سهام شركت ها انجام شده، كه دراين ميان 43 درصد از سهام شركت پتروشيمي اصفهان خريداري شده است و هم اكنون 4 كميسيون نيز در آن شركت مستقر شده اند.

ابراهيمي با تاكيد براينكه مقرر شده تا سهام بيشتري از صنايع همجوار خريداري شود، گفت: دراين فرآيند، اخيرا بخشي از سهام  شركت نفت سپاهان نيز توسط پالايشگاه اصفهان خريداري شده است. 

انتهاي پيام


نظرات (0)

تاکنون هیچ نظری ارسال نشده است

ارسال نظر

  1. ارسال نظر به عنوان میهمان
پیوست ها (0 / 3)
کوقعیت خود را به اشتراک بگذارید