انتشار و بازنشر مقالات و نظرات در پایگاه خبری-تحلیلی مثلث انرژی به معنای تایید یا رد آن نمی باشد و این پایگاه دارای خط مشی و رویکرد مستقلی است.

تحریریه مثلث انرژی

تمامی حقوق وبسایت محفوظ است (استفاده از مطالب مثلث انرژی با ذکر منبع بلامانع می باشد)

پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

پالایشگاه فاز 14 پارس جنوبی با ظرفیت فراورش 56 میلیون متر مکعب گاز غنی به بهره برداری رسمی رسید.

به گزارش مثلث انرژی به نقل از روابط عمومی شرکت نفت و گاز پارس، پالایشگاه فاز 14 پارس جنوبی امروز (پنجشنبه، 11 اسفندماه 1401) با فرمان رئیس جمهور به بهره برداری رسمی رسید.

طرح توسعه فاز 14 میدان گازی پارس جنوبی یکی از  طرح‌های راهبردی به شمار می‌رود که بخش دریایی آن با هدف حداکثرسازی منافع ملی در میادین مشترک، پیش از این در مدار تولید قرار گرفته و در دولت سیزدهم احداث بخش پالایشگاهی آن با هدف افزایش ظرفیت تولید گاز با شتاب بیشتری دنبال شد، به گونه‌ای که به عنوان آخرین پالایشگاه گازی کشور با تلاش های متخصصان ایرانی به بهره برداری رسمی رسی.

پالایشگاه فاز 14 پارس جنوبی با توجه به بهره‌مندی از تجارب پیشین شرکت‌های داخلی در بخش‌های فنی، مهندسی، ساخت و اجرا رکورددار استفاده حداکثری از توان و ظرفیت شرکت‌های ایرانی است، به طوری که نزدیک به 70درصد تجهیزات این پالایشگاه از سازندگان داخلی تأمین شده است. همچنین بکارگیری 8500 نیروی انسانی در زمان احداث و ایجاد بیش از هزار شغل در زمان بهره‌برداری از دیگر دستاوردهای این بخش به شمار می‌رود.

این طرح در خرداد 1389 و در راستای اجرای سریع‌تر توسعه میدان مشترک پارس جنوبی، طی قراردادی به مبلغ 5 میلیارد و 249 میلیون دلار به کنسرسیومی متشکل از 8 شرکت ایرانی واگذار شد که راهبری این کنسرسیوم را سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) برعهده دارد.

از اهداف کلی این طرح می‌توان به استخراج و پالایش روزانه 56 میلیون مترمکعب گاز غنی و تحویل روزانه 50 میلیون مترمکعب گاز شیرین به شبکه سراسری، تولید روزانه 75 هزار بشکه میعانات گازی، تولید سالانه یک میلیون تن گاز مایع ال.پی.جی، تولید سالانه یک میلیون تن اتان به منظور تأمین خوراک واحدهای پتروشیمی و تولید روزانه 400 تن گوگرد اشاره کرد که ارزش این محصولات سالانه، 3.5 میلیارد دلار برآورد می‌شود.

سه شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی ایران (IOEC)، شرکت مجتمع کشتی‌سازی و صنایع فراساحل ایران (ISOICO) و شرکت ملی حفاری ایران پیمانکاران بخش فراساحل و شرکت‌های مدیریت طرح‌های صنعتی ایران (IPMI)، مدیریت پروژه‌های نیروگاهی ایران (MAPNA)، پایندان و ماشین‌سازی اراک از جمله پیمانکاران بخش خشکی به شمار می‌روند.

 بخش دریایی این طرح با ظرفیت برداشت روزانه 2 میلیارد فوت مکعب گاز ترش (معادل 56 میلیون مترمکعب) تا پایان سال 98 با راه‌اندازی چهار سکوی دریایی در فاصله 105 کیلومتری از ساحل شهرستان کنگان به بهره‌برداری کامل رسید.

انتهای پیام


نظرات (0)

تاکنون هیچ نظری ارسال نشده است

ارسال نظر

  1. ارسال نظر به عنوان میهمان
پیوست ها (0 / 3)
کوقعیت خود را به اشتراک بگذارید