انتشار و بازنشر مقالات و نظرات در پایگاه خبری-تحلیلی مثلث انرژی به معنای تایید یا رد آن نمی باشد و این پایگاه دارای خط مشی و رویکرد مستقلی است.

تحریریه مثلث انرژی

تمامی حقوق وبسایت محفوظ است (استفاده از مطالب مثلث انرژی با ذکر منبع بلامانع می باشد)

جمعه, ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

وزیر نیرو از انتقال صنایع پرآب بر به کنار دریا خبر داد و گفت: تا کنون  ۳۸ هزار میلیارد تومان در حوزه سدسازی و اجرای شبکه‌های آبیاری و زهکشی سرمایه‌گذاری شده است.

به گزارش مثلث انرژی، رضا اردکانیان امروز در در آیین بهره برداری از سه پروژه صنعت آب استان ایلام که با حضور رئیس جمهوری به صورت ویدئوکنفرانسی برگزار شد، افزود: از ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید تاکنون، ۳۸ هزار میلیارد تومان در حوزه ساخت سدها و اجرای شبکه‌های آبیاری و زهکشی سرمایه‌گذاری شده که ۲۱ هزار میلیارد تومان از این حجم سرمایه گذاری از صندوق توسعه ملی است که با اجازه مقام معظم رهبری عملی شده است.

اردکانیان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: سال آبی ۹۷-۹۶ خشک‌ترین سال در ۵۰ سال اخیر و متعاقبا" سال آبی ۹۸-۹۷ یکی از ترترین سال‌های این پنج دهه اخیر بود.

وزیر نیرو خاطرنشان کرد: امروز امنیت غذایی مسئله فوق العاده مهمی است و سالها بود که دنیا روی موضوع آب مجازی فکر می‌کرد که علاوه بر آب حقیقی می‌توانیم از این آب هم استفاده کنیم؛ به این معنا که محصولات پرآب‌بر را به جای تولید وارد کنیم و این کار به معنای واردات آب است.

اردکانیان ادامه داد: دوران کرونا نشان داد که خیلی روی آب مجازی هم نمی‌شود حساب کرد. حتی کشورهای کوچک با جمعیت کم هم وقتی با فضای کرونا مواجه شدند سیاست‌های خود را برای صادرات محصولات تغییر دادند و این روزها می‌شنویم که محدودیت‌هایی برای صادرات ایجاد می‌کنند.

وی افزود: این بدان معناست که جمهوری اسلامی ایران سیاست درستی را در ۴ دهه اخیر برای تکیه بر موضوع کشاورزی صحیح و استفاده درست از آب و تامین مواد غذایی اصلی کشور پیش رو گرفته است.

اردکانیان گفت: تاریخچه تاکید بر کشت آبی در دنیا نشان می‌دهد در حالی که ۱۲۰ سال پیش وقتی فقط ۳۸ میلیون هکتار اراضی آبی در دنیا بود ۷۰ سال پیش این میزان به ۹۴ میلیون هکتار و ۳۰ سال پیش به ۲۴۰ میلیون هکتار رسید که امروز این رقم ۳۰۰ میلیون هکتار را شامل می‌شود.

وی یادآوری کرد: در فاصله ۷۰ سال پیش که بلافاصله بعد از جنگ جهانی دوم بود و ۴۰ سال بعد آن، ۱۵۰ درصد افزایش اراضی آبی را داشتیم که از جمله به معنای استفاده از مخازن و سدها برای تنظیم آب و دور شدن از کشت دیم است.

اردکانیان خاطرنشان کرد: عمده سدهای بزرگ دنیا در نیمه دوم قرن ۲۰ و بعد از جنگ جهانی دوم ساخته شد.

وی گفت: شاید تصادف و یا غیر این باشد که بویژه در کشورهای بزرگ که سدهای بزرگ ساخته‌اند بلافاصله بعد از این که سدهای آنها تمام شد نهضت‌های مقابله با سدسازی هم شکل گرفت.

وزیر نیرو اظهار داشت: در کشور ما سمن‌ها و مجموعه‌های مردم نهاد با دلسوزی و تخصص روی این موضوع کار و دولت را همراهی می‌کنند؛ بجا توجه و بجا هم آگاهی می‌دهند اما در سایر نقاط لزوما" این گونه نیست، چرا که وقتی سدها ساخته و ظرفیت آب تنظیمی اضافه شد با مازاد محصول مواجهیم و این بازار می‌خواهد. این مسئله در جاهایی است که کشت آبی ندارند و برخی از این تحرکات هم می‌تواند مرتبط با موضوع باشد.

اردکانیان افزود: اکنون کشور در موضوع سدسازی تحرک خوبی دارد؛ ۵۷ هزار سد بزرگ در دنیا داریم، حدود ۲۳ هزار سد در کشور چین و مابقی در کشورهای بزرگ دنیا پراکنده است. آمریکا ۹ هزار و ۲۰۰ سد بزرگ دارد که در کشور این تعداد تا شروع دولت تدبیر و امید به ۱۴۴ سد رسید.

اجرای ۳۰۱ هزار هکتار شبکه اصلی آبیاری و زهکشی در دولت تدبیر و امید

وزیر نیرو گفت: در دولت تدبیر و امید ۳۰۱ هزار هکتار شبکه اصلی آبیاری و زهکشی اجرا و به ازای هر دو هکتار برای یک نفر به صورت مستقیم ایجاد اشتغال شده است.

وی افزود: ۲.۸۶ میلیون هکتار اراضی تحت شبکه‌های آبیاری در پایین‌دست سدها در نظر گرفته شده‌اند که اکنون به ۲.۴ میلیون رسیده‌ایم و امید است تا ۱۴۰۶ مجموعه این‌ها و تمام شبکه‌ها در کشور اجرا شود.

اردکانیان اضافه کرد: در ۴۰ سال پیش مجموعه شبکه‌ها ۵۵۲ هزار هکتار بود که اواسط سال ۹۲ و در دولت تدبیر و امید به ۲ میلیون و ۱۲۵ هزار هکتار رسیده بود که امروز ۲ میلیون و ۴۲۶ هزار هکتار است.

اردکانیان در پاسخ به سئوال رئیس جمهوری در این باره که به چه میزان از آب تامین شده برای حوزه صنعت استفاده می‌شود، گفت: مجموع آب مصرفی ما در بخش صنعت الان کمتر از ۳درصد کل آب شیرینی است که در بخش های مختلف مصرف می شود و به عنوان یک سیاست هم با تاکیدهای رئیس جمهوری، سعی بر این است که صنایع پرآب بر به کنار دریا منتقل شوند و البته از پساب های تصفیه شده برای صنایع متوسط استفاده کنیم.

وزیر نیرو همچنین در پاسخ به سوال دیگر رئیس جمهوری در خصوص احداث پنل‌های خورشیدی گفت: موضوع کاهش تبخیر یکی از بحث های مهم امروز بویژه در کشورهای خشک و نیمه خشک مانند ما است؛ هم بحث کانال‌ها و هم سطح دریاچه‌های ساخته شده و نیز دریاچه‌های نیمه طبیعی مانند چاه‌نیمه‌ها در سیستان و بلوچستان در این زمینه مطرح است.

وی اضافه کرد: از این حیث به لحاظ فنی مشکلی وجود ندارد و با مشارکتی که کشاورزان در تشکل های موجود دارند، این کار یک راه حل است و با کمک وزارت جهاد کشاورزی دنبال می شود.

وزیر نیرو در پاسخ به سوال مجری درباره اقدام‌های این وزارت‌خانه برای رفع مشکلات موجود اعم از قطعی آب در استان ایلام گفت: ما نه فقط در ایلام که در مناطق دیگر هم مشکلات موقتی داریم که ناشی از سیلاب ها است. وقتی سیلابی می شود به دلیل عدم کشش تصفیه خانه ها شبکه مختل می شود و مشکلاتی ایجاد می کند.

انتهای پیام


نظرات (0)

تاکنون هیچ نظری ارسال نشده است

ارسال نظر

  1. ارسال نظر به عنوان میهمان
پیوست ها (0 / 3)
کوقعیت خود را به اشتراک بگذارید